Winnaar van de The Vegetarian Butcher foodtruck voor een dag

Winnaar van de The Vegetarian Butcher foodtruck voor een dag

Plantaardige gerechten die indruk maken

De Belg eet steeds gezonder en verantwoord. Bijna één Belg op drie eet één keer per week geen vlees of vis. Maar vegetarisch koken betekent niet alleen vlees of vis van je menu schrappen. Met de hulp van The Vegetarian Butcher™ maak je heerlijke gerechten boordevol smaak.

Plantaardige producten zijn duurzamer en gezonder

Wist je dat vlees en zuivelproducten twee keer zoveel broeikasgassen uitstoten als niet-vlees en niet-zuivelproducten? Ze vereisen ook veel meer land en water. Als we dierlijke producten vaker vervangen door plantaardige producten, verkleinen we niet alleen onze impact op het milieu. We verminderen ook het risico op ziekten.

Belgen vinden het moeilijk om vlees op te geven

Maar is uw klant klaar om vlees in te ruilen voor eiwitten? Ja en nee. 65% van de Belgen wil vlees blijven eten vanwege de smaak, de kwaliteit en het bereidingsgemak. Kip, rundvlees en varkensvlees zijn de grote favorieten. Er is ook een categorie Belgen die vlees al van hun menu hebben geschrapt of die de sprong willen wagen. Voornamelijk om gezondheidsredenen. Dat blijkt uit een studie van de Belgische Vereniging voor Onderzoek en Expertise van Consumentenorganisaties. Maar er is één nadeel: de smaak van plantaardige alternatieven evenaart zelden die van vlees. En daar ligt het probleem.

De Vegetarische Slager: geen vlees, meer smaak

The Vegetarian Butcher™ heeft een assortiment plantaardige producten ontwikkeld die het mondgevoel en de hartige smaak van vlees bieden. Zo sla je drie vliegen in één klap:

  • Je gasten hoeven de rijke, heerlijke umami-smaak niet te missen.
  • Jouw gerechten veroorzaken geen dierenleed.
  • Je verkleint de ecologische voetafdruk van je keuken.

Alle vleesvervangers van The Vegetarian Butcher™ zijn op soja- en tarwebasis. De helft van het assortiment is ook veganistisch.

Een smakelijke foodtruckervaring bij onze winnaar

Gisteren hield de foodtruck van The Vegetarian Butcher™, in samenwerking met Unilever Food Solutions, halt bij onze gelukkige winnaar: Z&O de Hagewinde in Lokeren voor een dag vol vegetarisch genieten.

Op het menu: heerlijke proeverijen van vegetarische producten die de smaakpapillen van het hele team wisten te bekoren. Onze winnaar en zijn collega’s waren dan ook erg tevreden over deze culinaire ervaring en genoten volop van deze plantaardige alternatieven.