VEGETARISCHE PASTA MET EEN GEPOCHEERD EI

VEGETARISCHE PASTA MET EEN GEPOCHEERD EI

Ingrediënten

10 personen

  • 5 uien
  • 10 tenen look
  • 2,5 el tomatenpuree
  • 1,5 kg kastanjechampignons
  • 7 tl gerookt paprikapoeder
  • 500 g zure room
  • 35 ml worcestershiresaus
  • Buideltje dragon, peterselie en tijm
  • 1 kg spaghetti
  • 250 g geraspte belegen kaas
  • 10 tl mosterd
  • 2,5 blokje groentebouillon
  • 10 el boter
  • Azijn
  • 10 eieren

Bereiding

  1. Hak de verse kruiden fijn, snipper de uien, pers de knoflook en snij de champignons in plakjes.
  2. Kook de pasta in het water met de bouillonblokjes en bewaar 250 ml kookvocht bij afgieten.
  3. Verhit de boter en bak de knoflook, champignons, gerookte paprika en de helft van de verse kruiden 5 tot 7 minuten. Voeg aan dit mengsel de tomatenpuree en de worcestershiresaus toe.
  4. Verlaag het vuur en roer de zure room, de mosterd en het kookvocht erdoor. Breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Pocheer de eieren in water met azijn en dresseer boven op de pasta.

Extra tip! Voor meer crunch voeg je nog wat gefrituurde uitjes toe.