Rubychocolademousse met pistachenoten en frambozen

Rubychocolademousse met pistachenoten en frambozen

20 personen

Ingredienten:

  • 1 kg rubychocolade
  • 15 eieren
  • 1l heel koude vloeibare volle room (30% VG)
  • 300 g poedersuiker
  • 60 frambozen
  • 150 g pistachenoten

Bloemsuiker

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Scheid de dooiers en de eiwitten. Klop de dooiers met de suiker tot ze wit en dik worden. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng met een spatel.
  3. Klop de eiwitten tot schuim en de room tot slagroom.
  4. Schep de eiwitten heel voorzichtig met een spatel onder de chocolademix, zodat de lucht erin blijft. Doe hetzelfde met de slagroom.
  5. Verdeel het mengsel over coupes en zet 3 uur in de koelkast.
  6. Versier vlak voor het opdienen met in poedersuiker gerolde frambozen en fijngehakte pistachenoten.