Raspberry shortcake

Raspberry shortcake

10 personen

Ingrediënten:

  • 830 g frambozen
  • 135 g suiker
  • 420 ml slagroom
  • 1,5 tl vanille-extract
  • 370 g bloem
  • 3,5 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 170 g boter
  • 235 ml volle melk

Benodigdheden: deegroller, bakpapier, vergiet, uitsteekvorm van 6 cm

Bereiding:

  1. Bestrooi de frambozen met 80 g suiker en zet apart. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Maak het koekjesdeeg met de bloem, de overige suiker, het bakpoeder en het zout. De boter snij je in blokjes en meng je door de bloem. Voeg de melk toe en kneed tot een sticky De klontjes boter moeten niet volledig weg gekneed worden.
  3. Rol het deeg uit tot 2 cm dikte en snij in 10 vierkantjes – of steek uit met de uitsteekvorm. Bak 20 minuten tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
  4. Klop de slagroom met een eetlepel suiker en de vanille tot het net stijf is.
  5. Tijd om de shortcake te bouwen! Laat de frambozen uitlekken en snij de shortcakes doormidden. Bestrijk met een lepel frambozen en slagroom. Leg de andere helft van de cake erop en werk opnieuw af met fruit en slagroom.

Vers serveren! Maak de shortcake zo vers mogelijk. Alleen zo krijgt de gast alle texturen en smaken volledig mee.