Pompoenrisotto met chorizo
Pompoenrisotto met chorizo
10 personen
Ingrediënten:
- 750 g risottorijst
- 1 kg pompoen
- 5 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 500 g chorizo
- 375 ml witte wijn
- 2,5 l groentebouillon
- 500 g doperwtjes
- 250 g Parmezaanse kaas
- 500 g zachte geitenkaas
- Tijm, chilivlokken en verse peterselie voor de afwerking
Bereiding:
- Maak de pompoen volledig schoon en snij deze in blokjes van 1,5 cm. Snij ook de chorizo (zonder vel) in kleine stukjes en breng de bouillon aan de kook. Snipper de sjalotten en de look fijn en fruit ze op een laag vuur. Voeg de rijst toe en bak twee minuten mee. Laat de wijn verdampen in de pot en voeg vervolgens de bouillon toe zodat de rijst net onder water staat. Blijf deze stap herhalen door op een zacht vuur in de pot te blijven roeren.
- Wok de chorizo met de pompoen, tijm, chilivlokken, peper, zout en olijfolie tot alle ingrediënten beetgaar zijn.
- Voeg na 20 minuten roeren het pompoenmengsel en de doperwten toe aan de risotto. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst volledig gaar is. En ook belangrijk: blijf proeven! Is de risotto wat te droog? Voeg een klontje boter toe. Werk af met de Parmezaanse kaas en kruimel er wat geitenkaas en peterselie over.
Tip voor de chef! Gebruik restjes kazen zoals de korst van een stuk Parmezaanse kaas, ricotta of strooikaas om het geheel nog smeuïger te maken.