KIPPENSOEP MET WITTE BONEN, SPINAZIE EN VERSE CROUTONS

KIPPENSOEP MET WITTE BONEN, SPINAZIE EN VERSE CROUTONS

Ingrediënten

10 personen

  • 750 g grote witte bonen uit blik
  • 2,5 uien
  • 625 g wortelen
  • Handje bladpeterselie
  • 5 tl paprikapoeder
  • 2,5 teentjes look
  • 5 stengels selder
  • 500 g spinazie
  • 3,75 l kippenbouillon
  • 2 stokbroden

Bereiding

  1. Spoel de bonen goed en laat uitlekken. Snij de uien, knoflook, wortel en selder in kleine blokjes. Fruit deze in olijfolie en voeg de witte bonen daarna toe. Vul de pot aan met hete kippenbouillon.
  2. Voeg de grof gehakte peterselie samen met de spinazie toe aan de soep en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat daarna 25 minuten garen.
  3. Snij het stokbrood in kleine blokjes en bak ze krokant in de pan met olijfolie. Goed laten uitlekken op keukenpapier!
  4. Verdeel de soep, werk af met extra peterselie en de croutons.

Extra tip! Voeg wat krokant gebakken spek of lente-ui toe voor extra smaaktoetsen in de heldere soep.