Karamelcrème met mango

Karamelcrème met mango

12 personen

Ingredienten :

  • 240 cl volle melk
  • 60 cl vloeibare volle room
  • 450 g poedersuiker
  • 9 hele eieren
  • 9 eidooiers
  • 3 vanillestokjes
  • 3 mango’s
  • Vloeibare karamel

Bereiding:

  1. Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  2. Verhit de melk, de room, vanillestokjes en de vanillezaadjes in een kookpot.
  3. Klop tegelijkertijd de hele eieren en de eidooiers met de suiker tot ze wit worden.
  4. Verwijder het vanillestokje (niet weggooien) en giet de inhoud van de kookpot al kloppend langzaam over de eieren.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul de diepe bakplaat van de oven voor 3/4 met water.
  6. Bedek de bodem van een ronde vorm met karamel en giet het mengsel erover. Plaats de vorm in de bakplaat en laat 45 minuten garen.
  7. Laat lauw worden en zet 2 uur in de koelkast. Haal daarna uit de vorm.
  8. Snij de mango in stukjes en leg ze op de crème en dien op.