Frittata van seizoensgebonden groenterestjes en Parmezaanse kaas

Frittata van seizoensgebonden groenterestjes en Parmezaanse kaas

Voor 10 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kg wintergroentjes uit de voorraad (denk: pompoen, pastinaak, zoete aardappel)
  • 20 eieren
  • 0,5 l room
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • Platte peterselie
  • 2,5 el gedroogde tijm
  • 5 tenen knoflook
  • 2,5 rode ui

Peper, zout en olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 190 °C en maak ondertussen de groenten schoon. Schillen hoeft niet. Snij daarna in stukken van 2 centimeter, pel de rode ui en verdeel samen met de groenten in een braadpan. Doe er de ongepelde knoflook bij, bestrooi met tijm, peper en zout, besprenkel met olijfolie en bak 45 minuten in de oven.
  2. Breek de eitjes en kluts ze met de kaas en de peterselie in een grote mengkom. Breng ook dit mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Haal het velletje van de knoflook en roer de eieren door de gebakken groentemix. Bak 15 minuten en dien lekker warm op.

Serveertip! Heerlijk met een goed stuk brood en zelfgemaakte kruidenboter. Je kan ook afwerken met mozzarellastukjes of een andere kaas die op mag.