Courgettecake met avocado en limoencrème

Courgettecake met avocado en limoencrème

10 personen

Ingrediënten:

  • 300 g ongebrande en ongezouten pistachenoten
  • 2,5 courgette
  • 250 g boekweitmeel
  • 125 g proteïnepoeder met vanillesmaak
  • 250 g gesmolten kokosolie
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 5 tl vanille-extract
  • 750 g ontpitte dadels
  • 5 el agavesiroop
  • 2 limoenen (sap en schil)
  • 187,5 g walnoten
  • 2,5 avocado
  • 125 g geraspte kokos
  • 125 kokosyoghurt

Optioneel: blauwe bessen en cacaonibs

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 °C en meng 250 g pistachenoten met de courgette, het boekweitmeel, het proteïnepoeder, 125 g gesmolten kokosolie, het bakpoeder, de vanille, de dadels, agave en het sap en de schil van 1,5 limoen. Doel: een gladde massa.
  2. Hak de walnoten grof en roer door het beslag. Schenk dit in een springvorm en bak 40 minuten.
  3. Schil de avocado, prak het vruchtvlees fijn en voeg het overige limoensap, de geraspte kokos en de yoghurt toe. Laat opstijven in de frigo en roer tussendoor een paar keer om zodat de crème mooi glad blijft. Bestrijk daarna de afgekoelde cake met dit mengsel.
  4. Versieren doe je met pistachenoten, blauwe bessen en cacaonibs. Of wees creatief en experimenteer!

Zoetekauwen aan tafel? Werk met een icing van bruine suiker in plaats van de crème voor een zoetere variant.