Kartoffelsandwich

Kartoffelsandwich

10 personen

Ingrediënten:

  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 400 g geraspte kaas
  • 500 g kwark
  • 200 g zure room
  • 4 el melk
  • 12 gedroogde tomaten
  • IJsbergsla
  • 10 sandwiches of andere broodjes

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snij er met een mandoline dunne plakjes van. Schik ze overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met olijfolie, peper en kruiden naar keuze zoals oregano. Strooi hier de kaas over zodat het hele ‘blad’ gevuld is. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak 10 minuten af.
  • Meng de kwark, zure room en melk en kruid af met peper en zout.
  • Snij de tomaten en de ijsbergsla fijn.
  • Beleg de broodjes met de aardappels, saus, tomaten en ijsbergsla.

Spice it up! Kruid de aardappels met chilivlokken en vul met nduja voor een extra pikante toets. Beleggen kan ook met gehakt en warme groentjes.