Capresebroodjes met pesto

Capresebroodjes met pesto

10 personen

Ingrediënten:

  • 10 kleine ciabatta’s
  • 5 bollen mozzarella
  • 30 blaadjes basilicum
  • Handje rucola (garnering)
  • 10 kleine tomaten
  • Geroosterde pijnboompitten (garnering)
  • 500 g verse (of diepgevroren) doperwten
  • 75 g pijnboompitten
  • 10 tenen knoflook
  • 2,5 citroen
  • 5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2,5 dl olijfolie

Bereiding:

  • Maak eerst de pesto. Blancheer de doperwten en leg ze daarna in koud water. Rooster de pijnboompitjes, rasp de schil van de citroen en snij de vrucht daarna in twee voor het sap. Meng in een keukenmachine met de look en de rest van de ingrediënten. Voeg de doperwten en de Parmezaanse kaas toe en maak glad met olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Snij de ciabatta doormidden en besmeer beide helften met de zelfgemaakte pesto. Doe rucola op de onderste helft en leg er de tomatenplakjes en mozzarella op. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  • Werk af met verse basilicum en geroosterde pijnboompitjes.

Tip! Experimenteren is een must. Met een pesto van rucola en pistachenoten, bijvoorbeeld. Of een vleugje verse truffel en aubergine om de tomaat en mozzarella te vergezellen.