Gevulde artisjok met groene boontjes

Gevulde artisjok met groene boontjes

10 personen

Ingrediënten:

  • 10 artisjokken
  • 2,5 citroenen
  • 750 g groene boontjes
  • 12,5 sneetjes wit brood
  • 430 g pecorino
  • 5 teentjes knoflook
  • 20 g verse tijm
  • 10 el olijfolie
  • 62,5 g ongezouten roomboter
  • 750 ml witte wijn

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en begin met de voorbereiding. Snijd de steel van de artisjokken, knip de bovenste 2 cm van elk blad af met een schaar en rasp de citroen. Snij de citroen in twee en wrijf de snijvlakken van de artisjok met de platte kant van de citroen in om de kleur te behouden. Rooster het brood – zonder korstjes – licht en rasp de kaas.
  2. Gaar de boontjes. Meng daarna de citroenrasp, het brood, de kaas, tijm, knoflook, boter en olie tot een fijn mengsel in de keukenmachine. Kruid met peper en meng de boontjes onder het geheel. Hiermee ga je de artisjokken vullen tussen de blaadjes. Pers de citroenhelften uit en zet de artisjokken in de ovenschaal met het citroensap en de witte wijn. Dek af met aluminiumfolie en gaar 70 minuten in de oven.
  3. Laten de blaadjes makkelijk los? Dan zijn ze mooi gaar. Zet nog 10 minuten terug zonder folie om het broodkruim te voorzien van een goudbruin korstje.

Serveer als bijgerecht of hoofdgerecht met wat tagliatelle of stokbrood. En experimenteer volop met de inhoud!