Gegrilde zoete aardappel met kruidige kikkererwten en tahinidressing

Gegrilde zoete aardappel met kruidige kikkererwten en tahinidressing

Voor 10 personen

Ingrediënten

  • 10 zoete aardappels
  • 2,5 blik kikkererwten
  • 2,5 el olie
  • 2,5 tl komijn
  • Snufje zout en peper
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 0,5 tl gemalen koriander en kaneel
  • 250 g tahini
  • 2,5 citroenen (sap)
  • 5 el koud water
  • 2,5 teentjes knoflook
  • Koriander om af te werken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en gaar de zoete aardappels 45 tot 50 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Meng in een mengkom: kikkererwten, olie, komijn, zout, peper, paprika, koriander en kaneel en verdeel over een bakplaat. Bak 25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Afgekoeld? Proef nog eens en voeg kruiden naar wens toe.
  3. Meng tahini, citroensap, water, zout, peper en knoflook tot een gladde saus. Voeg extra water toe om met de textuur van je saus te spelen.
  4. Snij de zoete aardappels in de lengte, lepel wat inhoud weg en vul met de krokante kikkererwten. Druppel de tahinisaus erover en werk af met koriander.

Extra leuk! Maak van de overige kikkererwten uit het derde blik een smakelijke hummus als side dish. Zo werk je restjes makkelijk op.