Tiramisu met vijgen en honing

Tiramisu met vijgen en honing

10 personen

Ingrediënten:

  • 10 el frambozenconfituur
  • 625 g mascarpone
  • 5 el honing
  • 7,5 eieren (gesplitst)
  • 40 lange vingers
  • 10 verse vijgen
  • 200 g suiker
  • Amaretto

Bereiding:

  1. Snij de vijgen in plakjes. Klop de eierdooiers op met de suiker en meng samen met de mascarpone en de honing tot een gladde massa.
  2. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn en meng voorzichtig onder de mascarpone voor een luchtige textuur.
  3. Hak de halve vingers in twee en dompel ze kort onder in de amaretto. Schik op de bodem in de miniglaasjes.
  4. Maak een rondje vijgen tegen de binnenkant van de glaasjes en vul verder aan met mascarponecrème. Laat 12 uur in de frigo staan om door en door koud te worden.
  5. Voeg net voor het opdienen nog een lepel frambozenconfituur toe.

Serveertip! Een blaadje munt zorgt voor een kruidige en frisse toets.