Aardappelchips en yoghurtdip met harissa

Aardappelchips en yoghurtdip met harissa

12 personen

Ingredienten :

  • 1,5 kg aardappelen (vitelotte en klassiek)
  • Zonnebloemolie
  • Zout

 Voor de dip:

  • 3 potjes Griekse yoghurt
  • 1 theelepel harissa
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Borstel de aardappelen schoon onder de kraan.
  2. Snij ze met een mandoline in heel dunne schijfjes (zonder ze te schillen) en leg die één na één in een kom met koud water.
  3. Meng de aardappelen in het water om zoveel mogelijk zetmeel te verwijderen. Laat ze goed uitlekken en droog ze voorzichtig in een schone vaatdoek.
  4. Meng de aardappelen in een kom met 3 el olie en een flinke snuf zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat ze niet overlappen. Bak 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de aardappelschijfjes afkoelen in de uitgeschakelde oven.
  7. Meng ondertussen in een kom de yoghurt en de harissa met wat zout en peper.
  8. Serveer de chips met de yoghurtdip apart.