Duurzaamheid in de collectiviteit: mythe of realiteit?

In 1987 definieerde de Brundtland-commissie van de Verenigde Naties duurzaamheid als «voorzien in de behoeften van de huidige generatie zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen».
Zowel op Europees als op Belgisch niveau zijn er strategieën en wetgeving ingevoerd om naar een zo duurzaam mogelijke toekomst toe te werken.
Ontdek meer met behulp van onze verschillende hulpmiddelen hieronder

Brochure

Vind alle informatie in onze brochure over thema 1

Video

Bekijk thema 1 in onze instructievideo

Checklist

Gebruik onze checklist voor het uitvoeren van je duurzaamheidsaudit.

Voedselverspilling

In het eerste filmpje zagen we dat ongeveer 1/3 van de wereldwijde voedselproductie wordt verspild. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke ecologische, menselijke en financiële kost, met negatieve gevolgen voor de planeet en voor de budgetten van de gemeenschap.
Daarom is een van de belangrijkste uitdagingen voor Europa om deze verspilling in de komende jaren terug te dringen, met als streefdoel een vermindering van 50% tegen 2050. We weten allemaal dat grootkeukens een cruciale rol kunnen spelen in de strijd tegen voedselverspilling. Hier volgen enkele elementen voor een beter inzicht in de omvang van het probleem

Brochure

Vind alle informatie in onze brochure over thema 2

Video

Bekijk thema 2 in onze instructievideo

Tool

Gebruik onze tool om je voedselverspilling te meten