Goddelijke rijstpap met een vleugje mangopuree

Goddelijke rijstpap met een vleugje mangopuree

10 personen

Ingrediënten:

  • 1,25 l halfvolle melk
  • 315 g dessertrijst
  • 10 eetlepels suiker
  • 2,5 flesjes kookroom
  • 2 mango’s
  • Optioneel: munt

Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine

Bereiding:

  1. Breng de melk met de rijst aan de kook en laat 12 minuten garen. Roer af en toe om klonters te vermijden.
  2. Roer de suiker door de gare rijst en laat wat afkoelen. Klop de room lobbig.
  3. Snij de mango en pureer het grootste deel. Laat daarbij nog een paar blokjes over om te garneren.
  4. Serveer de rijstpap lauw in een glaasje en top af met de mango in pureevorm en blokjes.

Serveertip! Je vervangt in dit gerecht de melk door een plantaardige variant of de suiker door dadels voor een gezonder alternatief. Werk af met een fris blaadje munt!